Fiskpedikyr

Du stoppar ner fötterna i en fisktank där fiskarna "Garra Rufa" nafsar bort döda hudceller och överflödig hud.

Risken för infektioner är väldigt låg, men för dig som är paranoid eller har nedsatt imunförsvar kan det vara en idé att låta bli denna behandling. Har också hört, men ej lyckats bekräfta, att fiskarna endast äter hud när de är utsvultna, och det skulle ju då kunna ses som djurplågeri.

Källor: Cdc, Dailymail

Manikyr

Du får dina naglar filade och målade.

Det är vanligt att du får börja med att sätta händerna i lite tvålvatten. En personlig varning är att de väldigt gärna vill fösa undan (trycka ner) huden som är där för att skydda naglarna längst ner. Jag övertygades om att den kommer tillbaka, det gjorde den aldrig för mig, så se upp för det. Jag känner mig fräsh när jag har vackra naglar. Kolla in vår systersite vackranaglar.se! De skriver om Nagelvård och listar manikyrister. Här kan du också inspireras av andras nailart och även dela med dig av dina egna skapelser!

Massage

Det finns många olika sorters massage. Jag har själv varit på "hot stone massage" två gånger i mitt liv. Massören masserar dig, men lägger också heta stenar på din rygg under tiden. Ena gången var det ljuvligt, andra gången var stenarna alldeles för varma. Jag blev överraskad när jag såg att det gick att boka massage på färjan över till Polen för ett antal år sedan. Ser redan nu fram emot nästa europaresa! Hursomhelst så finns det en hemsida där du som vill ha massage kan hitta massör: Massagemotorn.